ANASAYFA » S » BUZ COZUCU SOLUSYON KULLANIM ALANLARI

Buz Çözücü Solüsyon Kullanım Alanları

Buz Çözücü Solüsyon Kullanım Alanları

Gelişen teknoloji ile birlikte günlük hayatımızı kolaylaştıran birçok gelişme bulunmaktadır. Ülkemizde kış aylarında haber bültenlerinde sıklıkla karşımıza çıkan buzlanmadan kaynaklı araçların kayması, çarpışması veya ulaşımın aksamasından dolayı okulların tatil edilmesi haberleri yeni gelişmeler sayesinde tarihe karışmaktadır. Yıllardır buzlanmayı önlemek amacıyla katı formdaki tuz veya tuz eriyikleri kullanılmaktadır. Sıvı formda olan buz çözücü solüsyonlar ise buzlanmayı etkin bir şekilde engellemektedir ve sahip olduğu özellikler sayesinde birçok alanda kullanıma uygun olmaktadır. Kışın hayatın kolaylaşmasını sağlayan bu solüsyon alt yapıya, asfalta, araçlara, köprü ve viyadüklerdeki metal aksamlara zarar vermediği için yollarda ve yayaların da güvenli bir şekilde yürümeleri için kaldırımlarda bulunan buzu eritmek amacıyla da kullanılır.

Kışın sert geçtiği aylarda çatı çökmelerini engellemek amacıyla çatılarda kullanılır. Havaalanlarındaki buzlanmayı ve uçuşa gidecek uçakların hareketli aksamlarının donmasını önlemek için kullanılır. Araçların cam yıkama suyuna eklenerek de kullanılan solüsyon antifiriz özelliği gösterir ve ek olarak ön camlarda ışık yansımasını önlediği için yağmurlu havalarda görüş mesafesini arttırarak daha güvenli sürüşü sağlamaktadır. Ev ve işyerlerinin önünde oluşan buzlanmayı ve kar birikimini önlemek amacıyla da kullanılır. Kış mevsiminde tomurcuk ve çiçek döneminde olan meyve ağaçlarında ve süs bitkilerinde donma olayını önlemek amacıyla bahçelerde kullanılır. Suyun donmasını engelleyen su bazlı bu solüsyon yangın söndürme amaçlı olan su depolarında da donmayı önlediği için kullanılmaktadır.

 Garajlarda ve alışveriş merkezlerindeki alanlarda, giriş ve çıkışlarda kar birikimini ve buzlanmayı önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Geniş bir kullanım yelpazesine sahip olan bu solüsyon homojen dağılımı sağladığı ve çevreye herhangi bir zarar vermediği için otoyollarda, tren istasyonlarında, benzin istasyonlarında, stadyumlarda, otobüs duraklarında, üst geçitlerde, bina girişlerinde, parklarda ve daha birçok yerde etkin bir şekilde kar birikimini ve buz oluşumunu önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Potasyum asetat gibi klorür tabanlı olmayan buz çözücü solüsyonlar çevreye zarar vermediği  balık yaşamına olumsuz etkisi olmadığı için hayvancılık makinalarında da kullanılmaktadır. Oluklardaki buzları önlemek amacıyla da kullanılan solüsyonlar çatılardan buz parçaları kopmasını önleyerek araçların ve yayaların zarar görmesini engellemektedir.
 

Tümü